Eerder hebben jullie kunnen lezen hoe je de ultieme Pińa Colada en Mojito moet maken. Na deze twee tijdloze klassiekers is het moment aangebroken voor de derde cocktail. Deze week hebben we de Gin&Tonic uitgelicht. Het drankje lijkt namelijk heel simpel, maar door de eeuwenlange geschiedenis van beide Gin en tonicwater zijn er veel verschillende theorieën over hoe de perfecte balans bereikt kan worden tussen de bittere drankjes. Ben je klaar voor de volgende klassieker in onze zomercocktails serie?

Zomercocktails met een verleden

Volgens een website die zich bezig houdt met allerlei verschillende historische kwesties gaat de geschiedenis van de Gin&Tonic terug naar 1825, wanneer Britse soldaten in India Gin en Tonic met elkaar begonnen te mengen. Gin omdat het gerucht ging dat het medicinale krachten had en Tonic omdat het een essentieel bestanddeel bevat dat werkt tegen malaria: kinine. Dit bestanddeel zorgt ook voor de bittere smaak van tonic. Samen zorgen ze voor een gouden combinatie die vanaf toen enorm populair werd onder de Engelse bevolking in India.

Maar hoe maak je hem dan?

Tegenwoordig drinken we Gin en Tonic als een lekker drankje en niet zo zeer als medicijn. De originele Gin en Tonic bestaat uit 50 ml Gin en het dubbele (100 ml) aan tonicwater. Daarnaast wordt de Gin en Tonic vaak geserveerd met een citrusvrucht zoals citroen of limoen. Sommigen doen zelfs exotischere vruchten erin zoals bloedsinaasappel of granaatappel. Voordat je daadwerkelijk de ingrediënten met elkaar gaat mengen, is het belangrijk om je glas af te koelen met ijs. Als het glas koud genoeg is, schenk je het water eruit en laat je het ijs op zijn plek. Nu is het tijd om de gin en tonic erin te gieten!

Omdat de basis relatief simpel is, kun je eindeloos combineren met extra ingrediënten. Probeer eens vlierbloesem of frambozen! Wanneer je drankje klaar is, vergeet vooral de opmaak niet! Als garnering wordt vaak citroen of limoen met ijs gebruikt, maar dit is natuurlijk geheel volgens persoonlijke voorkeur aan te passen!

Zo kun je de hele zomer genieten van huisgemaakte cocktails! Laat ons je creaties zien en laat ons vooral weten welk drankje jouw favoriet is.

Comments

comments

Posted by:Thomas Korver

Fotograaf, schrijver, koffieverslaafde en muziekliefhebber. Zo zou ik mezelf omschrijven tenminste. Ik ben Thomas, 19 jaar en ontzettend enthousiast over alles wat met fotografie en lifestyle te maken heeft!