Deze zomer zoeken we met z’n alle massaal het terras weer op. Naast de bekende frisjes, wijntjes en biertjes zijn ook zomercocktails een geweldig idee! In deze Mishmag serie nemen we klassiekers onder de loep en zoeken we naar het enige echte recept! Een cocktail vind namelijk ergens zijn oorsprong, en daarna worden er talloze variaties op gemaakt. Maar waar het echt begon is soms onduidelijk.

Mocht je niet van alcohol houden: dan kan je natuurlijk ook heerlijke cold brew koffie drinken.

In de eerste editie van onze zomercocktailserie zijn we op zoek naar de enige echte Pińa Colada. Het drankje, dat vooral bekend staat om zijn karakteristieke kokossmaak, is een echte klassieker. Geen wonder dat er talloze verschillende variaties zijn op deze zomercocktail. We zijn op onderzoek gegaan en dit is wat jij moet weten over de Pińa Colada!

Zomercocktail uit de jaren vijftig

De eerste Pińa Colada schijnt zijn oorsprong in 1954 te hebben. In San Juan, Puerto Rico is de cocktail bedacht door een barman werkzaam in een van de hotelbars. Het originele recept bestaat uit stukken ananas, een theelepel suiker, 50 ml witte rum, een eetlepel kokoscrème, 50 ml ananassap en een groot glas ijs. Alle ingrediënten worden vervolgens gemixt in een blender om er een glad egaal drankje van te maken.

zomercocktails

De cocktail was bedoelt als ontsnapping uit alle drukte van het dagelijkse leven. Het staat vandaag de dag nog steeds voor het exotische, warme en ontspannen thema van de Caraïben. Door de jaren heen zijn er natuurlijk verschillende soorten ontstaan uit het originele recept uit ’54. Men vervangt weleens de kokoscrème door kokoswater om er een minder dik drankje van te maken.

Zomercocktails hebben ook een uiterlijk

Dus als jij deze zomer nog een drankje zoekt die je gemakkelijk thuis kunt maken èn eentje die super lekker is, dan is de Pińa Colada de cocktail die je zoekt! Vergeet vooral de garnering niet, want het uiterlijk van je cocktail is net zo belangrijk als de smaak. Probeer bijvoorbeeld een stuk ananas op de rand van het glas, of een ananasblad bovenop. Zo maak je ook nog een indruk op je vrienden!

Heb je een Pińa Colada gemaakt, of zijn er drankjes die wij moeten checken? Laat het ons weten!

Comments

comments

Posted by:Thomas Korver

Fotograaf, schrijver, koffieverslaafde en muziekliefhebber. Zo zou ik mezelf omschrijven tenminste. Ik ben Thomas, 19 jaar en ontzettend enthousiast over alles wat met fotografie en lifestyle te maken heeft!