De geruchten waren wel heel duidelijk, zelfs Microsoft verklapte het eigenlijk al dat de Xbox One S ging komen. Maar gisteravond, tegelijkertijd met Apple’s WWDC 2016, was Microsoft’s E3 presentatie. Daar werd de kleinere Xbox One officieel aangekondigd.

De Xbox One S ondersteund 4k

Waarom je de nieuwe Xbox One S moet kopen? 4K ondersteuning. Helaas betekend dit niet dat je kunt gaan in 4K, maar als je tv het aankan kun je content kijken in 4K. Denk bijvoorbeeld aan Netflix of YouTube. Maar ook 4K Ultra HD Blu-Ray (hele mond vol) wordt ondersteund. Samen met alle HDR opties die afgelopen jaar door anderen fabrikanten zijn aangekondigd. Gear of War 4 zal het eerste spel zijn dat HDR zal ondersteunen. Dat betekend dus een grotere ondersteuning voor kleuren en een betere verhouding tussen donkere en lichte elementen.

De Xbox One was altijd al prachtig om te zien, maar desondanks een grote lompe machine die niet altijd paste in je tv kast. Zeker in vergelijking met de Playstation 4. Gelukkig is de Xbox One S 40% kleiner en kan het zowel horizontaal als verticaal neergezet worden. Daarnaast is de power adapter er ergens in verstopt, zodat je alleen nog maar een simpele kabel in het stopcontact hoeft te stoppen. Ook was er nog ruimte over voor een 2TB harde schijf. En het beste van alles? Hij is praktisch helemaal wit. Een kleur die eerst alleen te krijgen was exclusief voor het team dat aan de Xbox One werkte, en later nog als speciale limited editie.

Daarnaast bevat de Xbox One S ook een usb poort aan de voorkant en vervalt de speciale Kinect aansluiting. Wil je Kinect gebruiken, dan zul je daar een speciale USB adapter voor moeten gebruiken. Er is tevens ook een nieuwe controler, met een betere grip, grotere speelafstand en bluetooth om zo makkelijker met je pc of laptop te kunnen verbinden.

Wil je de Xbox One S aanschaffen, dan zul je nog even moeten wachten. In Augustus moet hij in de winkel liggen en de 500GB versie zal weg gaan voor €299. Wil je de 1TB versie dan moet je €349 betalen.

Ben je niet zo’n gamer, maar speel je wel veel spelletjes op je telefoon? Check dan dé drie mooiste games voor je telefoon.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee