Mocht je niet vast zitten aan een 9 tot 5 leven, dan heb je aan de ene kant geluk. Je kunt je eigen uren bepalen en zelf bepalen wanneer je pauze neemt. Dat is heel erg fijn, maar aan de andere kant ook erg moeilijk. Vaak komt het erop neer dat je rare uren werkt, en het lastig is om een ritme te vinden, laat staan tijd te hebben voor een welverdiende koffie pauze.

Ook ben je vaak ’s avonds laat nog aan het werk of in het weekend. Zoals Lori Greiner zei: “Entrepreneurs are willing to work 80 hours a week to avoid working 40 hours a week.” Probeer daarom eens een kleine koffiepauze in te lassen tussen je werkzaamheden door.

Dus, vergeet af en toe geen koffiepauze in te lassen. Dat we van koffie houden mag duidelijk zijn, maar gelukkig hebben we ook andere productiviteit tips. Zoals hoe je ervoor zorgt dat je minder druk bent. Of hoe succesvolle mensen hun ochtend beginnen, hoe je gelukkiger wordt bijvoorbeeld. En uiteraard hoe je betere presentaties kunt geven.

Houd je koffie pauze in je favoriete koffiebar

Vaak werk ik op locatie, en nog vaker is dat in een koffiebar. Mocht je je hierin herkennen, bestel dan eens je favoriete kopje koffie. Of nog beter, slow coffee. Klap je laptop dicht en geniet van de heerlijke geuren en smaken van je bakje koffie. Kijk om je heen, naar de mensen die er zijn en ontspan.

Kijk een aflevering van je favoriete serie

Okay, ik moet toegeven; soms loopt dit uit tot binge watching. Maar probeer eens even lekker te ontspannen met je favoriete serie als je thuis aan het werk bent. Ik volg veel series, dus de laatste aflevering van een serie kijken terwijl ik rustig bij kom is ideaal voor mij.

Lees een hoofdstuk van dat ene boek

Je weet vast wel over welk boek ik het heb. Die ene waar je een tijdje terug aan was begonnen en die nu nog steeds op je plank ligt. Je bent ergens midden in, of nog erger, in het begin, gestopt met lezen en eigenlijk nooit meer verder gegaan. Waarom niet? Een boek lezen is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de wereld om je heen en te relaxen.

Lees je RSS Feeds bij

Mocht je, net zoals ik, RSS Feeds bijhouden van blogs en websites die je vaak bezoekt, lees deze dan weer even bij. Zo weet je meteen wat er speelt in de wereld en kom je weer allemaal nieuwe inspiratie tegen om aan de slag te gaan. Mocht je geen RSS Feeds bijhouden, check dan eens Feedly.

Eet wat lekkers

Bij een kleine pauze hoort natuurlijk ook wat eten. Denk maar terug aan je schooltijd waar je met je broodtrommeltje in de pauze gezellig met al je vrienden zat te kletsen. Maak een lekkere gezonde sandwich voor jezelf, of een smoothie. Een schaaltje met yoghurt en musli is hier ook een favoriet.

Heb jij nog meer tips hoe je even een korte koffie pauze kan nemen tussen het werken door? Laat het ons weten! Kopjes thee zijn natuurlijk ook welkom.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee