Bij het zien van bovenstaande foto zul je wellicht denken dat we schrijven over een loft in New York. Maar niks is minder waar want deze woning staat gewoon in Amsterdam. Het eindresultaat is een samenwerking tussen 3 grote architectenbedrijven.

Voorheen was dit pant een school (iets wat we eerder hebben gezien in Amsterdam), maar tegenwoordig is het een loft geworden. Het is een samenvoeging van twee panden, wat er voor zorgt dat alles ontzettend groot en heerlijk licht is.

Ook de hoogte is iets wat direct opvalt in de loft, waar nog eens extra slim gebruik wordt gemaakt door de architecten. Door de extra verdieping als een soort van box boven de keuken te bouwen en de constructie zichtbaar te maken blijft de ruimte zo hoog ogen. Ook zijn de originele karakteristieke pilaren gebruikt, wat helpt met het historische karakter.

2b81635268208d298a7e86401bcecd0d_f2490 Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam Deze prachtige loft staat in Amsterdam

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee