Zo nu en dan kom je in platenwinkels (ja, die bestaan nog!) prachtige albumcovers tegen. Je hebt de muziek nog niet gehoord, maar eigenlijk wil je meteen het vinyl en de artwork meenemen en inlijsten voor aan de muur. Zo denken wij over de artwork van Broken Bells, verzorgd door Jacob Escobedo.

Broken Bells

Neem twee grote namen uit de Indie/alternative wereld en laat die samen muziek produceren: zo is het precies gegaan bij Broken Bells. Het duo begon samen in 2008 met het produceren van muziek. In 2009 kondigden ze officieel de naam Broken Bells aan en in 2010 brachten ze het gelijknamige album ‘Broken Bells’ uit. Een jaar later kon iedereen genieten van Meyrin Fields, een EP vol met onuitgebrachte nummers die het eerste album niet haalde. Later, in 2014, kwam After the Disco. After the Disco heeft een old-school randje en is kenmerkend door de invloeden uit de 70’s.

Jacob Escobedo en zijn heerlijke artwork

Jacob maakte niet alleen de artwork voor de Broken Bells, maar ook voor een hoop andere artiesten. Zo heeft hij de artwork voor Danger Mouse en Vampire Weekend verzorgd, en is hij tevens head of design bij Cartoon Network. Zijn werk laat goed zijn liefde voor graphic design en kunst zien. Hij hanteert een psychedelische visie in zijn werk, met opvallende kleuren en een duidelijke stijl. Ook is zijn enthousiasme voor sciencefiction terug te vinden in de illustraties: een ruimtevaarder siert de albumcover voor After the Disco en de achtergronden op de albums lijken wel foto’s gemaakt door de Hubble telescoop.

Geniet hieronder van de covers die Jacob heeft gemaakt voor Broken Bells. Laat je ons even weten wat je ervan vind?

Prachtige Broken Bells Artwork

Prachtige Broken Bells Artwork

Prachtige Broken Bells Artwork

Prachtige Broken Bells Artwork

Prachtige Broken Bells Artwork

Prachtige Broken Bells Artwork

Prachtige Broken Bells Artwork

 

Comments

comments

Posted by:Thomas Korver

Fotograaf, schrijver, koffieverslaafde en muziekliefhebber. Zo zou ik mezelf omschrijven tenminste. Ik ben Thomas, 19 jaar en ontzettend enthousiast over alles wat met fotografie en lifestyle te maken heeft!

Geef een reactie