Wonen in een oud school gebouw klinkt haast bijna antikraakachtig. Vele studenten zullen hier ook wel ervaring mee hebben. Maar wat nou als je het gebouw nou kocht? En er een serieuze woning van maakte?

Dit jonge gezin in Amsterdam deed het, en schakelde de hulp in van architecten bureau Standard om hen te helpen het gebouw om te toveren tot een super tof appartement, genaamd ‘Ons dorp’. De lerarenkamer werd verbouwd tot slaapkamer en een klaslokaal tot woonkamer.

Vanwege het hoge plafond was het mogelijk om een maisonette te creëren, of wel een tussenverdieping. Op deze manier kan de hele familie samen wonen, maar toch zichzelf terugtrekken als ze privacy nodig hebben.

Doordat het gezin drie jonge kinderen heeft, is er een speciale ruimte onder de trap gecreëerd in de oude school. Hierdoor hebben de kinderen niet alleen een plek om te spelen, maar kunnen ze ook hun speelgoed opbergen.

De betonnen vloer en de metalen trap zorgen ervoor dat de karakteristieke elementen van de school aanwezig blijven. En door het gebruik van multiplex wordt er een lichte maar vooral warme touch aan toegevoegd.

Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement Deze oude school is omgetoverd tot een appartement

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie