Het is dit voorjaar (bijna zomer) tijd om jezelf te verwennen met zomerse deuntjes. De laatste tijd is er aardig wat elektronische muziek uitgekomen, en die zullen we ook zeker gaan horen in de clubs en bars de komende tijd. Echter, heb je zin in iets anders? Ik heb hier een album voor je die je echt door je speaker moet horen.

Met invloeden vanuit jazz, latin en dance is de New Cool Collective een heerlijke warme zomerse muziekgolf die jou gaat verblijden met dansbare deuntjes. Het lijkt op een combinatie tussen the Buena Vista Social Club en een handjevol jazzartiesten, wat zorgt voor die zomerse sfeer en ‘cool’ in de naam. Cool zijn ze inderdaad, want het nieuwe album wat 27 mei uitkwam opent gelijk met een funky gitaarrifje, Cubaanse klanken en een ontspannen drum. Wat een binnenkomer!

New Cool Collective

Na de eerste zinnen lijkt het alsof Earth Wind and Fire een gastrol speelde op het album, wat ook weer voor een unieke sound zorgt. De New Cool Collective speelde eerder met bekende Nederlandse artiesten, zoals Tyhoon en Guus Meeuwis, maar dit album laat horen dat ze zich ook prima zelf redden!

Wanneer je echt even genoeg hebt van je Soundcloud feed raad ik dit album op Spotify absoluut aan! Zit lekker achterover, schenk nog een rumcocktail in en geniet van de zomerklanken.

 

Comments

comments

Posted by:Thomas Korver

Fotograaf, schrijver, koffieverslaafde en muziekliefhebber. Zo zou ik mezelf omschrijven tenminste. Ik ben Thomas, 19 jaar en ontzettend enthousiast over alles wat met fotografie en lifestyle te maken heeft!