New York City blijft een bron van inspiratie en toffe dingen. En wij blijven er maar over schrijven, zo lijkt het. Waar we eerder al een kijkje namen in een super tof kantoor van Squarespace in New York. Of een vogelvlucht namen over de stad op maar liefst 2.3 KM hoogte, hebben we nu weer een super vette video voor je, mits je computer het aan kan.

In 1993 werd New York vast gelegd met een van de allereerste digitale HD camera’s. Bijna niemand die het toen in HD kon kijken, want we hadden allemaal nog zo’n dikke beeldbuis thuis staan.

Waarschijnlijk is het met deze video niet veel anders, want fotograaf Jansoli wist de stad vast te leggen in maar liefst 8K. Ter vergelijking, dat is dus 8 keer Full HD! Terwijl we hier net aan 4K UltraHD beginnen te wennen, hebben we dus al de eerste videos’ in een nóg hogere resolutie.

Het eindresultaat is, zelfs als je het teruggeschroefd naar een lagere kwaliteit, verbluffend en prachtig om te zien. Zoveel kleur, de dynamiek, de time lapse is ongekend. Als je zelf niet naar New York toe kan, dan is dit dé manier om van de stad te kunnen genieten! Dus klik de hoogste resolutie aan die je computer toelaat, laat hem lekker blazen en werken terwijl jij achterover leunt om New York City tot je te nemen.

Via: Logfather

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee