Een van de eerste nummers van Muziek Maandag waarover werd geschreven op Mishmag was een remix van Jamie xx’s Seesaw door Four Tet.

En ondanks dat het geweldige album In Colour van Jamie xx al een tijdje uit is, is afgelopen weekend de videoclip van het nummer Gosh uitgekomen. De video, geregisseerd door Romain Garvas (die ook eerder videoclips deed voor M.I.A.’s Born Free en Bad Girls).

Deze video bevat een groep van 400 man, dat door de straten van een Chinese stad stormt. Totdat ze uitkomen bij een replica van de Eiffel Tower. Deze videoclip was gemaakt zonder dat er gebruik is gemaakt van CGI of 3D effecten.

Een opmerkelijke videoclip is het zeker. De rare beelden zijn bijna kunstzinnig te noemen, zeker met de muziek erbij. Desondanks is dit niet de eerste videoclip van Gosh, welke eerder dit jaar al uitkwam.

Mocht je in de tussentijd Jamie xx live willen zien, op dit moment speelt hij op diverse festivals in Europa deze zomer. Helaas niet in Nederland, maar wellicht dat je hem tegenkomt in een van de volgende steden:

07-01 Marmande, France – Garorock Festival
07-02 London, England – BST Hyde Park
07-03 Pont du Gard, France – Lives Au Pont
07-08 Kinross, England – T in the Park
07-09 London, England – Sunfall
07-14 Lisbon, Portugal – Superbock
07-15 Benicassim, Spain – Benicassim Festival
07-16 Gräfenhainichen, Germany – Melt Festival
08-12 Oslo, Norway – Oya Festival
08-13 Gothemburg, Sweden – Way Out West Festival
08-14 Helsinki, Finland – Flow Festival
09-03-04 Philadelphia, PA – Made in America Festival

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee