De kans is groot dat je het al hebt gemerkt en hebt gelezen. Maar mocht je je apps nog niet geüpdatet hebben dan hebben we een leuke verrassing voor je. Instagram heeft namelijk een compleet nieuwe look. Het allereerste wat je op zal vallen is het nieuwe app icon.

Hoe Instagram's nieuwe app icon is ontworpen

Zoals je hierboven kunt zien is dit een dramatische verandering in vergelijking met de andere Instagram icons. Hoewel de app icons voor Hyperlapse, Layout & Boomerang allemaal vrij simpel en minimalistisch waren. Was het originele Instagram logo toch een beetje ouderwets en blijven hangen in de iOS 6 periode (hallo groen velt in Gamecenter).

Met de introductie van iOS 7 werd er opeens een compleet nieuwe design taal geïntroduceerd voor apps. Alles werd platter en vooral veel simpeler, en dat is terug te zien op je homescreen. Dikke kans dat Instagram dus enorm buiten de boot viel en juist daarom opviel op je homescreen. Precies wat je wilt als app maker.

Met deze nieuwe look & feel van de app icon hebben ze precies hetzelfde gedaan, maar dan in een moderner jasje. Veel iOS apps hebben subtiele gradients in hun iconen en maken gebruik van wit. Instagram doet dat ook, maar dan net even anders, door de boel om te draaien. Het resultaat? Een strak ontworpen app icon, die mee kan met de huidige design standaarden, maar wel nog steeds enorm opvalt op  je homescreen.
Hoe Instagram's nieuwe app icon is ontworpen

Als je de app opent is er nog meer aan de hand. Niet alleen de app icon op je homescreen is vernieuwd, de look en feel van app zelf is ook helemaal anders. Weg zijn de dagen van de blauwe boven balk en de zwarte onderbalk. Hallo all white everything. Instagram zegt dat ze dit hebben gedaan om zo meer aandacht te geven aan de foto’s op je tijdlijn, zonder afleidende kleuren te zien. En het werkt.

Nieuwsgierig naar een in depth verhaal van de designers van Instagram hoe de nieuwe app icon en UI tot stand is gekomen? Lees dan dit artikel op Medium. Wat vind jij van het nieuwe app icon en de witte interface? Speaking off Instagram, check onze Insta Fridays waar we je elke week de 10 tofste foto’s laten zien.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie