Hier op de redactie van Mishmag zijn we verslaafd aan gifjes. We communiceren veelvoudig in Slack, en sinds het toevoegen van een gif plugin is giphy onze hoofdleverancier van deze bewegende plaatjes geworden — Wat vaak resulteert in een circus aan bewegende plaatjes, maar dat terzijde.

Waarom gifjes toch zo populair zijn? Omdat ze veel meer kunnen communiceren dan een simpele emoji. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zei mijn oma altijd. Dus een gifje vertelt complete verhalen en emoties.

Dat Giphy door heeft dat ze op iets groots zitten, is duidelijk. Onlangs kwam er al een andere app van ze uit genaamd Capture, waarmee je beelden op je scherm kon opnemen en zo om kon zetten tot gifje. Perfect als je nét die ene gif niet kan vinden, maar wel weet dat er een video van is.

Nu heeft Giphy ook iets nieuws uitgebracht, namelijk een heus toetsenbord. Dit toetsenbord zorgt ervoor dat je snel de juiste gifjes kunt vinden tijdens het typen, zonder je chat app te hoeven verlaten. Je kunt snel zoeken, random gifjes selecteren en zelfs je meest gebruikte gifjes vinden. Daarnaast bevalt het toetsenbord ook gewone toetsen, zodat je ook normale berichten kunt versturen. Het enige wat nog écht mist is de ondersteuning van gifs door Whatsapp.
Giphy Keys is hét beste keyboard ever

 

Giphy Keys is te downloaden voor iOS, met een Android app die snel volgt. Nieuwsgierig wat ze nog meer maken? Check dan hun app pagina.

 

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie