We schrijven vaak over prachtige woningen in het buitenland, zoals deze loft in Londen. Maar gelukkig hebben we in ons eigen land ook een hoop mooie huizen. We hebben al huizen gezien in Den Bosch en Amsterdam, maar we hebben nu ook een droomhuis gevonden in Rotterdam.

Voor dit droomhuis werkte Paul de Ruiter Architects samen met Chris Collaris, om dit oude museum om te toveren tot een heus pareltje. Gelegen in de wijk Kralingen, pas de woning met hoge monumentale waarde perfect in het stadsgezicht. Maar als je naar de achterkant kijkt, lijkt het alsof je naar een compleet andere woning kijkt.

Door een slim staaltje architectuur, wisten ze de tuingevel om te toveren tot een moderne en luxe antwoord op de monumentale en authentieke voorkant. Door het gebruik van veel glas, staal en handgevormde metselstenen heeft de woning een compleet nieuw uiterlijk gekregen.

Doordat er aan de achterkant een heel stuk is bijgebouwd, gaf het de architecten het de mogelijkheid om alle kamers grootser en rianter op te zetten. Zo kreeg de keuken een flinke uitbreiding met aan beide zijden een zitgedeelte. En werden de woonkamer en eetkamer aan de achterzijde opgedeeld door de openhaard.

De ruimtes op de begane grond zijn verbonden met de andere verdiepingen door een prachtige en lichte trappenhuis, welke direct de show steelt. Op de eerste verdieping vind je de slaapkamers en badkamers, terwijl je op de tweede verdieping meerdere logeerkamers, een werkkamer en een lounge kunt vinden.

Ook de tuin aan de achterkant geeft een heerlijk gevoel van rust in de soms hectische Rotterdamse stad. Met haar ligging op het zuiden, is dit dé perfecte plaats voor de heerlijke warme zomeravonden. En mocht je geen zin hebben in de tuin, dan kan je altijd nog op het balkon erboven gaan zitten.

Zie jij jezelf hier al wonen in Rotterdam? Dit droomhuis is namelijk een perfect voorbeeld hoe je de prachtige oude jaren ’30 elementen van een huis kunt behouden, maar toch een moderne twist kan toevoegen, zonder het ander uit te sluiten.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee