Ondertussen heeft iedereen wel games, of spelletjes, op zijn smartphone staan. Want sinds de lancering van de eerste mobiele telefoons zijn de mobiele games ook onmisbaar geworden. Vroeger speelde we met zijn allen Snake, maar Mishmag komt nu met een selectie van drie minimalistische stijlvolle games waar de meeste vormgevers enthousiast van worden. Jij zal ook vast wel een paar populaire games op je telefoon hebben, maar ken je deze pareltjes al?

Monument Vally

Als jij een Escher-liefhebber bent kun jij je hart ophalen met deze game. Monument Vally is een prachtig spel gebaseerd op de vele Escher kunstwerken. Waan je een weg door onmogelijke werelden en fantasierijke levels (of zoals de developers de levels noemen: ‘chapters’). De ontwerpers achter Monument Vally hebben hun best gedaan om elk chapter uniek te maken, de hele game is een waar avontuur. Elke keer wanneer je een nieuw chapter begint raak je weer onder de indruk van de vormen, het kleurgebruik en de complexiteit waarmee de chapters in elkaar zitten. Dit is een van de mooiste mobiele games die je zult vinden.

Download voor iOS | Download voor Android

Dit zijn dé drie prachtigste mobiele games: Monument Valley

Two Dots

Two Dots is een game waarin je stippen moet verbinden. Dit klinkt simpel, maar hoe verder je in de game komt hoe complexer het spel wordt. De game zelf is prachtig vormgegeven met verschillende thema’s en kleuren. Om de tientallen levels kom je in een andere wereld met nieuwe personages en uitdagingen. De game blijft uitdagend door de verschillende opdrachten die je tegenkomt. Elke nieuwe wereld voelt weer als een overwinning en er zijn genoeg levels om je tijd mee te verdrijven!

Download voor iOS | Download voor Android

Dit zijn dé drie prachtigste mobiele games: Two Dots

Blek

Deze game komt nog dichter in de buurt bij moderne kunst dan een spel. In Blek moet je gebaren tekenen op je scherm om gekleurde ballen te verzamelen. De gebaren die jij tekent op je scherm komen tot leven en herhalen zich door het level. Zo wordt je uitgedaagd om vooruit te denken over hoe jouw gebaar zich verplaatst door het level. Een game waar je iets meer over moet nadenken dus! Dit is overigens helemaal niet erg, want dan duurt het iets langer voordat je het spel hebt uitgespeeld.

Download voor iOS | Download voor Android

Dit zijn dé drie prachtigste mobiele games: Blek

Nu je deze games hebt gevonden hoef jij je niet meer te vervelen! Vertel ons zeker even wat jij van de games vind. Heb jij nog games die wij zeker even moeten bekijken? Laat het weten in de reacties!

Comments

comments

Posted by:Thomas Korver

Fotograaf, schrijver, koffieverslaafde en muziekliefhebber. Zo zou ik mezelf omschrijven tenminste. Ik ben Thomas, 19 jaar en ontzettend enthousiast over alles wat met fotografie en lifestyle te maken heeft!

Geef een reactie