Control Center was een fijne toevoeging aan iOS in 2013, maar sindsdien is er weinig meer veranderd. In iOS 9.3 krijgen we binnenkort een extra knop voor Night Shift. Maar wellicht dat de ontwikkelaars bij Apple naar het onderstaande filmpje van de Britse ontwerper Sam Beckett willen kijken voor inspiratie. Zijn nieuwe Control Center werkt met 3D Touch, waarmee je opeens veel meer opties hebt door middel van de peek&pop functie. Hard drukken op het Wifi icoontje geeft je bijvoorbeeld de optie om een netwerk te kiezen waar je je mee wilt verbinden.

Het concept heeft overigens nog meer, hard nodige opties, zoals de icoontjes op zo’n manier te kunnen indelen dat voor jou handig is, of zelfs te vervangen door opties die je beter kunt gebruiken zoals Low Power Mode of om je mobiele verbinding aan en uit te zetten. Airdrop en Airplay zijn ook verkleind tot een icoontje, wat veel beter tot zijn recht komt dan de gehele breedte in te nemen.

Er zijn geen hele baanbrekende ideeën hier, maar dat zorgt ervoor dat dit juist een goed concept is. Het is veel beter voor te stellen dat Apple deze functies daadwerkelijk toevoegt voor ons Power Users. Nu maar wachten tot de herfst wanneer Apple iOS 10 introduceert om te zien of we deze ideeën terug gaan zien.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie