Iedereen heeft wel ervaring met het geven van presentaties. Voor de een is het een hel, de ander is er extreem goed in. Vaak zijn er meerdere oorzaken als je niet goed bent in het geven van presentaties, maar wellicht heb je wel wat aan de onderstaande tips.

TED is een organisatie die zich bezig houd met het verspreiden van ideeën. Vaak in de vorm van korte maar krachtige presentaties van ongeveer 18 minuten. TED staat voor Technologie, Entertainment en Design, de drie hoofd onderwerpen die vaak aan bod komen.

Dat ze dus alles afweten bij TED over hoe je een goede presentatie moet geven is duidelijk. Daarom heeft Chris Anderson, de Curator van TED Californië, een video gemaakt waarin hij uitleg wat het geheim is van al die goede sprekers op hun evenementen.

Er is geen kant en klare formule, maar vaak hebben de beste presentaties wel één ding geheim, ze planten een idee in het hoofd van iedereen die luistert. Hoe je dat doet en wat de tips zijn om dat écht goed te doen zie je in onderstaande video.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie