Begin vorig jaar verloren we een grote naam in de wereld van de pop. Maar nu lijkt hij naast in zijn muziek, ook vereeuwigd te worden in het straatbeeld van London. David Bowie krijgt zijn eigen monument in de Londense buurt Brixton, zo schrijft Consequence of Sound. 

Het monument is geïnspireerd op het wereldberoemde album uit 1973, Aladdin Sane. Het enige wat het rode monument in de weg staat is geld: fans zijn een crowdfundingcamapagne gestart om geld op te halen om dit project te realiseren. Er zijn ook extra’s te verdienen voor donateurs: pennen, T-shirts en zelfs je naam op de website van het project.

Wat we verder weten: het beeld komt een paar straten van zijn geboortehuis vandaan te staan. Daarnaast is de grote muurschildering uit 2013 van de Australiër Jimmy C. vlakbij, wat tot dusver een soort gedenkplaats is sinds Bowie stierf begin 2016. Meer zien? Hieronder nog een foto en een video over het project.

Comments

comments

Posted by:Thomas Korver

Fotograaf, schrijver, koffieverslaafde en muziekliefhebber. Zo zou ik mezelf omschrijven tenminste. Ik ben Thomas, 19 jaar en ontzettend enthousiast over alles wat met fotografie en lifestyle te maken heeft!