Dat er in Amsterdam mooie huizen te vinden zijn wisten we al. Kijk maar eens naar deze loft in Amsterdam, hoe de oprichter van Hutspot woont of hoe deze oude school is omgetoverd tot droomhuis.

Inmiddels hebben we weer een nieuw huis om toe te voegen aan de collectie, deze loft aan de Bloemgracht in Amsterdam. De oorsprong is een oud herenhuis uit 1752, dat omgetoverd is door Studio Standard, die we kennen van jawel; de Oude School.

Lees ook: Wie wilt er niet wonen in dit droomhuis in Rotterdam?

De Bloemgracht Loft - Mishmag 2

De Bloemgracht Loft - Mishmag 3

Je kunt je goed voorstellen wat voor prachtige basis je hebt met zo’n oud pand, en helemaal als je het geld hebt om het te laten renoveren zoals de huidige eigenaar. Met een totale oppervlakte van 150 vierkante meter, doet de Bloemgracht Loft niet onder voor het gemiddelde woonhuis. En bij het zien van het eindresultaat zul je gaan watertanden.

De Bloemgracht Loft - Mishmag 4

De Bloemgracht Loft - Mishmag 5

De Bloemgracht Loft - Mishmag 6

Door originele elementen te behouden, zoals de houten draagbalken, behoudt het pand zijn originele karakter met een prachtige moderne look. Samen vormt het een mooi harmonieus geheel, wat weer in contrast staat met de planten, het meubilair en de kunst.

Zeg nou zelf? Als je de mogelijkheid had, zou je jezelf dan niet zien wonen in de Bloemgracht Loft? Ik bedoel, het pand heeft zelfs een eigen naam, dat kunnen niet veel huizen zeggen. De enige vraag die nog echt rest is; wanneer kunnen we verhuizen?

De Bloemgracht Loft - Mishmag 7

De Bloemgracht Loft - Mishmag 8

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee