Het maakt niet uit of je ooit in New York bent geweest of niet, iedereen kan zich wel voorstellen hoe de Big Apple eruit ziet met zijn wolkenkrabbers. Een kijkje in het verleden van deze grote stad is natuurlijk ook enorm interessant.

Maar wat deze video echt bijzonder maakt is dat het in 1993 is gefilmd met een HD camera. Mocht je de jaren 90 actief mee hebben gemaakt, dan weet je wel dat die 65″ 4k UHD tv die nu thuis hangt natuurlijk niet was hoe we meer dan 20 jaar terug tv keken.

Pas rond 2002 begonnen de eerste films en tv’s uit te komen in HD hier in Europa en de Verenigde Staten. Maar in 1993 waren ze al druk aan het experimenteren in Japan. Deze video is daar het bewijs van, als voorbeeld voor in de showrooms.

Het is erg interessant om deze video eens te bekijken om te zien hoe ver we vandaag de dag zijn gekomen wat betreft technologie. Zeker als je bedenkt dat er vroeger zo’n bakbeest¬†ervoor nodig was om dit te filmen. Terwijl die iPhone in je broekzak vandaag de dag instaat is om nog betere en mooiere videos te schieten. Of zelfs complete videoclips zoals die van Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie