Je moet de afgelopen weken flink je best hebben gedaan om niet te weten dat Apple een belangrijk pers event had. De echte die-hard fans hebben natuurlijk de livestream gekeken, om zo als een van de eerste op de hoogte te zijn van al het nieuws. Maar wat nou als je niet in de gelegenheid was om te kijken, of je bent gewoon niet zo’n Apple nerd als wij hier op de redactie? Gelukkig voor jou is er goed nieuws, want wij vatten alle aangekondigde dingen nog even voor je samen. En als je geen zin hebt om de hele keynote terug te kijken, dan heeft The Verge een handige samenvatting voor je van 10 minuten van alles wat er is gezegd en aangekondigd.

Al het Apple nieuws van gisteren in 10 minuten

Apple iPad Pro (9,7″)

Laten we beginnen met de iPad Pro. Deze kennen we natuurlijk van de niet zo lang geleden 12,9″ variant, wat voor veel mensen toch nét iets te groot is. Veel mensen zouden dan ook maar wat graag de rekenkracht van de grote variant zien, maar dan in het handigere formaat van de iPad Air. Apple snapt dit probleem ook, en heeft daarom gisteren de iPad Pro aangekondigd. Deze krachtpatser doet alles wat zijn grote broer ook kan (onder andere ondersteuning voor de Apple Pencil) en zelfs nóg meer. Zo is deze variant met 256GB opslag te krijgen en heeft het een True Tone display. Zo zorgt de iPad ervoor dat het wit op je scherm past bij het licht van de omgeving, zodat je scherm nooit meer té blauw of té geel is.

Al het Apple nieuws van gisteren in 10 minuten

Apple iPhone SE

Je zult bijna denken dat we het verkeerde plaatje hierboven hebben geplakt, want het design van deze iPhone is alles behalve vernieuwend. Desondanks is het een van de mooiste iPhone ontwerpen, dus stiekem is het niet zo heel erg dat hij nog een jaartje mee gaat. De iPhone SE is de iPhone 6s, maar dan in het kleinere 4″ formaat van de iPhone 5s. Deze krachtpatser is 2 tot 3 keer zo snel als de 5s, en heeft dezelfde prachtige camera van de 6s waardoor er nu helemaal geen reden meer is om een nieuwe iPhone te halen. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk het beste wat er is aangekondigd, en ook hier op de redactie werd de iPhone SE enthousiast ontvangen.

Al het Apple nieuws van gisteren in 10 minuten

Apple Watch

In het Apple Watch kamp waren minder spannende aankondigen. Er zijn nieuwe bandjes te bestellen, namelijk diverse Nylon bandjes, nieuwe kleuren voor de Sports bandjes en een zwarte Milan bandje. Verder is de prijs van het sportmodel met €50 verlaagd, waardoor de goedkoopste Apple Watch je nu €369 gaat kosten. Wie weet is dit een manier van Apple om ons allemaal toch nog aan een Watch te krijgen voordat ze straks de Watch 2 aankondigen?

Al het Apple nieuws van gisteren in 10 minuten

iOS 9.3 & Mac OS X 10.11.4

Naast alle hardware aankondigingen was het ook even tijd om de nieuwe software updates te bespreken. iOS 9.3 en Mac OS X 10.11.4 waren al een tijdje in publieke beta te verkrijgen, dus hele nieuwe functies waren er niet. Hier op de redactie speelden we al een tijdje met de grootste toevoeging van iOS 9.3, namelijk Night Shift. Deze functie zorgt ervoor dat je scherm langzaam steeds geler wordt naarmate het buiten steeds donkerder wordt. Door het verminderen van het blauwe licht, zorgt het ervoor dat je makkelijker in slaap kunt komen. Een leuke en handige toevoeging, maar de beste manier om ’s avonds in slaap te vallen is uiteraard om niet vlak daarvoor nog met je iPhone of iPad te spelen in bed. Naast iOS 9.3 en Mac OS X 10.11.4, kregen ook de Apple TV en de Apple Watch een software update.

Wij hier op de redactie vragen ons af wat voor jou het grootste Apple nieuws van gisteravond was. Ga jij de nieuwe iPhone SE of de iPad Pro halen? Of had je liever gehoopt op andere aankondigingen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie