De meeste van ons hebben moeite om de snooze knop te vinden van hun wekker in de ochtend. Laat staan om ├╝berhaupt uit bed te komen. Succesvolle mensen hebben dit probleem niet, omdat ze een strikte ochtendroutine hebben. Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet?

1. Vroeg wakker worden

Tijd is kostbaar, en om veel gedaan te krijgen zul je vroeg je bed uit moeten. Aan de andere kant snappen succesvolle mensen dat slaap belangrijk is, en genoeg slaap een sleutelrol speelt.

2. Met de honden wandelen

Mocht je honden hebben, dan is een ochtendwandeling de perfecte manier om wakker te worden, actief te zijn en tijd te besteden aan hoe je dag eruit gaat zien. Zelfs zonder hond is een wandeling aan te raden.

3. Maak tijd voor een gezond ontbijt

Schijnbaar slaan 31 miljoen Amerikanen hun ontbijt over. En iedereen weet hoe belangrijk een goede maaltijd is in de ochtend om zo genoeg energie te hebben voor de rest van de dag.

4. Sporten

Het kan lastig zijn om tijd te vinden voor een work out ’s ochtends vroeg, maar ’s ochtends vroeg sporten heeft veel voordelen. Het zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar je hersenen gaat, waardoor je beter kunt nadenken. Ook geeft het je humeur en zelfvertrouwen een boost. Dus vermijd de avond spits in de sportschool en ga vroeg.

5. Houd emails onder controle

Een chaotische inbox kan je enthousiasme om te gaan werken meteen verpesten. Door regelmatig bovenop je emails te zitten en je inbox niet te vol laten stromen behoud je het overzicht en zorgt ervoor dat je niet de hele dag aan het lezen en typen bent.

6. Houd het nieuws bij

Of je nou de krant leest ’s ochtends vroeg, of Twitter checkt onderweg naar het werk. Het is altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws. Zo weet je wat er speelt in de wereld, plus het kan een goede gespreksstarter zijn voor op kantoor.

7. Laat een opgeruimd huis achter

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Succesvolle mensen snappen dat je niet thuis wilt komen in een zooitje, laat staan dat je wakker wilt worden in een rommelig huis. Houd alles netjes bij, zodat je jezelf meer rust geeft.

Een aantal van die succesvolle mensen waar hier naar wordt verwezen zijn onder andere David Karp – CEO van Tumblr, Ursula Burns – CEO van Xerox en Tim Armstrong – CEO van AOL.

Nog meer tips van succesvolle mensen

Als je nog succesvoller wilt worden, check dan ook de geheime trucs voor het geven van betere presentaties en deze 5 tips om minder druk te zijn.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee

Geef een reactie