Geluk, wie is er niet naar op zoek? De een wilt graag gelukkig worden, de ander wilt nóg gelukkiger worden. Maar, hoe zorg je daar voor?

We weten allemaal dat zaken als stress funest zijn, maar soms ontkom je daar niet aan met werk, school of relaties. Deze vijf tips zorgen ervoor dat jij je gelukkiger voelt.

Minder zorgen

Het klinkt zo makkelijk, maar door hetgeen te verwijderen of te verminderen wat jou zorgen baat, zal je geluksniveau flink omhoog doen stijgen. Wat zorgt voor stress bij jou? Is het je werk, je bankrekening, je relatie? Schrijf het op en probeer mogelijke oplossingen te bedenken. Soms is het misschien maar beter om je baan op te zeggen of die stressvolle relatie te verbreken.

Houd het simpel

Simpliciteit is de key tot een beter leven. Het is aantrekkelijk om telkens nieuwe schoenen, kleren of andere spullen te halen die je eigenlijk niet nodig hebt. Natuurlijk voel je je even gelukkiger als je een goede deal hebt gedaan, maar op lange termijn zal die volle kast je echt niet gelukkiger maken. Probeer zoveel mogelijk terug te gaan tot de basis en investeer je tijd in zaken waar je gelukkig van wordt.

Erger je minder aan anderen

Heeft die sukkel op je werk weer de verkeerde documenten gestuurd en kan je je daar zo over opvreten? Probeer het achter je te laten en verspil niet je tijd en je energie aan andere mensen als het toch geen verbeteringen oplevert. Die tijd die je daarmee kwijt raakt kun je beter besteden aan dingen die je wel leuk vind. Of door aandacht te geven aan mensen die wel een positieve invloed hebben op je.

Geef meer, vraag minder

The Beatles zongen niet voor niets; “In the end, the love you take is equal to the love you make”. Door de investeren in goede relaties met mensen, zul je veel liefde en geluk terug krijgen. Behandel anderen zoals jij wilt behandelt worden, en je zult zien dat dat wordt beloond.

Houd je verwachtingen laag

Door onrealistische verwachtingen te hebben zorg je er eigenlijk alleen maar voor dat deze nooit uit komen. Dit resulteert weer in teleurstelling en om daar uit te komen is weer heel wat voor nodig. Zo raak je in een vicieuze cirkel die alleen maar neerwaarts gaat. Verwacht minder van anderen mensen, plekken of evenementen en je zult zien hoe leuk ze eigenlijk zijn.

Meer tips over hoe je gelukkiger wordt? Deze 5 tips zorgen ervoor dat je minder druk bent. Met deze 7 dingen beginnen succesvolle mensen hun ochtend. En op deze manier geef je betere presentaties.

Comments

comments

Posted by:Thomas Meijer

Vierentwintigjarige ontwerper, fotograaf en liefhebber van alle creatieve dingen. Hoofdredacteur bij Mishmag en grafisch ontwerper bij ijsthee